Bergs gård MTB park 20190831

När logostiken stämmer hinner man med att ha roligt också.

Felix och William skulle till Järna för att spela rollspel. Då tog jag med mig Lukas och åkte vidare till Bergs gård i trosa.
På kvällen skulle Anna på disco i Hummelsta. Cathrine skjutsade henne dit, och vi mötte upp där så tog hon med grabbarna hem. I väntan på att discot skulle sluta, så hann jag cykla ut till min favoritklippa här på jorden, Karinskär.
 
Redan vid halv elva var vi hungriga, och då råkade vi vara i höjd med Sandlycke i Strängnäs. Sista lördagen i månaden, och det betyder terrängkörning med Krogen i Skogen. Så det blev en varsin hamburgare.
Vi släppte av Felix och William, och fortsatte söderut ytterligare drygt tre mil.
Lite fika i bilen innan vi började cyklingen.
 
Uppvärmning på Bergsleden, 3,7 km i lätt terräng. Men Lukas hade nyss tillfrisknat från en förkylning, så han tog ut sig erdentligt redan då.
Han kämpade sig vidare tillbaks (kan man säga så?) till startplatsen, för en glasspaus vid caféet.
Under tiden han vilade så körde jag en kombination av Bergsleden, Bergsloopen och Norra loopen i lite högre tempo.
Tillbaks vid utgångspunkten tänkte vi ta ett varv på Farmors Flow Trail. Men Lukas körde på en sten eller rot och fick ett elakt snakebite i bakdäcket.
Jag hade ju en reservslang med, så det var bara att byta. Trodde jag ja...
Det visade sig att det var fel typ av ventil på reservslangen, så den passade inte i hålet i fälgen.
Men rustad för olika kriser så hade jag även lagningslappar med mig, och efter lite pumpande så var vi åter redo för Farmor.
Den här gången kom vi hela varvet utan missöden. Riktigt kul trail, Farmors Flow.
 
Men nu var benen trötta och magen kurrade. Det var även lagom tid att hämta Felix och William, så tog vi en matig macka på en Preemmack.
 
 
 
 
 
 
Det växer mekställ i skogen, så praktiskt.
 
Senare på kvällen blev det en kort tur ut till Karinskär och Hästskär. Skönt med ett dopp för att skölja av sig svetten.